Recontinued!!

Yargh…selepas abis minum kopi tongkat abu dengan rumusan herba kacip rogayah kini tiba masa untuk aku minum Jamu mak mandin sekali lagi…..ooops silap2, patutnya aku posting joke kat cni…sori terlebey plak…almaklumlah kite nie pun dah nak subuh (aikk bukan senja ke?? Korok hang, aku tengahari pun blum sampai lagi tau..dah lar aku tulis blog kul 1 pagi). Orait…tanpa membuang masa dengan iklan prabayar aku kini aku mempersembahkan…

Part-time kat stesen kereta api

Masa ni aku pas abis SPM. Sambil tunggu result aku pun mintak ah part-time kat sungai petani nun. Yang interviu nyer lak manyak tol songeh, ada ker kasi ujian IQ ler…ujian kecacingan lah, ujian UPSR…blablabla…akhirnya sampai lar ujian terakhir tyme tu…ujian tahap kecerdasan.

Bos: ok, katakan ada dua buah tren ni lalu kat rel yang sama pada waktu yang sama, apa hangpa nak bwat?

Aku: Ar..kami pindah lar satu tren tu pi rel yang lagi satu…

Bos: Kalau kawalan nak alihkan rel tu rosak, nak buat lagu mana…?

Aku: Lagu Justin Bibir…eh silap…kami turun lah tang rel tu alihkan secara manual

Bos: Kalau tak bleh gak

Aku: Kami hubungi stesen terdekat nak maklumkan masalah tersebut

Bos: Kalau line busy plak

Aku: (Aih banyak songeh plak orang tua ni…) Kami cari lar public phone

Bos: Kalau public pun rosak

Aku: Senang tu…kami balik rumah jemput Tok kami

Bos: Pasai apa pulak jemput tok hang?

Aku: Uih bos ni…boleh la tok kami tengok tren berlaga depan bijik mata dia…bukan senang tau dok nak tengok tren accident ni…

Kuda

Yang ni tyme sia kerja dekat STC ari tu…tyme sia tengah sibuk cuci kandang kuda tyme tu kwan sia ni baru lepas kena tendang kuda masuk dalam lubang taik…ntah apa2 tyme dia masih pening lalat terhidu najis kuda yang kaya dengan ammonia dan nutrien kumbang taik…dia pun cita sama sia benda yang lawak…….gini….ari2 ada 2 ekor budak nih parents durang bagi birthday gift ama durang dua ekor kuda beras..er..silap…kuda padi…durang 2 ekor ni risau lah kalau tetukar kuda btw one another…biar aku potong ekor kuda aku ni cakap yang sorang tu…kalau kuda tu ekor kontot kudaku lai tuh…k cakap yang lagi sorang tu…sekali pulak ekor kuda budak sekor lagi ni pun terpotong sama tyme aku(penulis blog) memotong rumput di turf club sana…aiseh…bocor rahsia…anyway, diorang pun pigi la jumpa pakar kuda(kawan aku) untuk kasi beza dua ekor kuda tu…lepas kawan sia ni periksa..dia pun stail detektif conan dengan slumbernya pun ckap, ala…jeli jak ni(kacang keras lagi…jeli senang makan, sedap lagi)…biasanya kalau sia tidak silap, kuda putih lagi pendek dari kuda warna itam……cis lawak bodo kau, aku(penulis blog) terus rider kick si kawan jatuh terus dia atas kuda coklat ni…gate buka, skali kuda tu menang plak..aiii…silap dak beli tiket tyme tu(hoi…judi tu dosa tau!!)

Cinta dak kesampaian

Ar…ni cita tyme aku di KML dulu..ini crita bohong belaka, jangan percaya…aii…dak bleh tipu kamu jgak…ok lah…ni crita benar tapi nama tpaksa dirahsiakan…tapi aku pun ada dalam ni so…dak bleh plak kan sensor nama aku…sudah aku tulis aku sini, kau mau tukar jadi apa lagi, sia, mereka, anda, kau kamu dan blues slama….adeii…siot…kucing sial cakar kaki aku…teda benda lain ka dia mau main…

Aku: Aii…melepas dah aku dengan awek tu…haha…memang malang tul aku ni

B: Tulah kau…cinta tepuk sebelah kaki, mana bunyi

Aku: (sambil try brabis mau kasi tepuk sebelah kaki) uiii…btul plak kau…susah plak mau buat bunyinya, kalau sebelah tangan senang lagi…

B: Tu la…siapa suruh kau tidak confess awal2, tapi aku pun sedih jgak ni…kau tau kan jga…

C: Napa juga koe break ari 2 sama si ssssss(uikssss tesilap, sikit lagi ttulis nama orang tu….tu lah…tangan dak tapis…cam lightsaber)

B: Aii…ndak berkenan mama ku sama cewek ku…dia cakap cantik tapi dak sesuai dengan aku yang tlampau ensem

Aku: Taik la kau sana…ah…ya kan…C kau kan ari 2 break jga sama cewek mu, napa??

B: Ya ka…napa ek??

C: Sebab kami dua berlainan spesis…I ngorat untuk my fren tau tapi tetiber dia nak couple…mana lah I tahan you….

Aku dan B pas2 tendang budak 2 guna double rider kick….jatuh terus si C dari kerusi tyme tengah kasi buang tulang ikan dari giginya pakai lidah…kecoh trus KML besoknya pasal budak blok E tercekik tulang ikan masin….kami tyme 2 buat bodo jak( sebenarnya minum sos Tabasco sebab frust…putus cinta…yang siotnya kawan aku dapat awek baru brapa mggu pas2…siot…cakap brothers single for the semester kunun….)

Orang kaya

Hah…ni plak tyme(brapa kali aku mau start camni…x bosan ka kamu??)….tyme….ah….kerja jadi Personal Assistant kazen aku ari 2…kaya owh dia…kerja dia jadi con man…bukan penjual air-con tapi tukang kumpau orang…dan dia bukan seorang pembuat kuih pau terkenal yang bernama Kong Am Pau….teruk gila aku tyme tu jadi kuli dia…tapi puas ati lar jgak sebab dpat kenal sorang awek ni(ni len kali punya crita)…anyway ni tyme kami mau singgah kampung di menggatal tyme tuh….on the way tengah jalan ada accident di jalan raya…aku pun dak ingat di mana sudah tu…yang pasti boleh nampak bateri besar dari jauh di tempat tu…orang kaya ni mau buang sampah dekat tepi jalan tu( cis…I hate litterbugs…aik mana mau buang plastik ni..ahhh tepi ni boleh la….ooopsss…silap cakap…hehe) tyme dia buka pintu kereta ada lori hentam laju….rasanya dari statement dia aku rasa yang bawak lori tuh cousin aku jgak tu…orang ramai yang lalu tengok orang tu geleng kepala semua…masakan tidak mentah….memang mata duitan orang tu…putus tangan tapi bising pasal pintu kereta dia yang kemek sebelah jak, yang lori tu tbabas masuk parit….(now I know that guy have to be my cousin…kantoi..ahaks)..cousin sia yang kaya tu pun tegur la, kau ni btul2 mata duitan….tangan sebelah sudah putus yang dibisingnya pasal pintu kereta BMW dia saja… kau dak perasan ka dari tadi….?? Bila orang tu dengar trus dia teriak kuat2: Alahai….habislah jam tangan rolex sia tu….

Bah sudah….abis sudah crita…(maka banyak lagi), punggung saya cramp sbab tlampau asyik duduk sambil menaip…takut nanti lumpuh separuh punggung sia….

About Dark Fent

............( The lines itself is enough right, no one bothers to know anyway) That is an enigma......

Posted on May 7, 2011, in Enigmatic Hobby. Bookmark the permalink. 5 Comments.

  1. NUMPANG INFO YA BOS… bila tidak berkenan silakan dihapus:-)

    LOWONGAN KERJA GAJI RP 3 JUTA HINGGA 15 JUTA PER MINGGU

    1. Perusahaan ODAP (Online Based Data Assignment Program)
    2. Membutuhkan 200 Karyawan Untuk Semua Golongan Individu (SMU, Kuliah, Sarjana, karyawan dll yang memilki koneksi internet. Dapat dikerjakan dirumah, disekolah, atau dikantor.
    3. Dengan penawaran GAJI POKOK 2 JUTA/Bulan Dan Potensi penghasilan hingga Rp3 Juta sampai Rp15 Juta/Minggu.
    4. Jenis Pekerjaan ENTRY DATA(memasukkan data) per data Rp10rb rupiah, bila anda sanggup mengentry hingga 50 data perhari berarti nilai GAJI anda Rp10rbx50=Rp500rb/HARI, bila dalam 1bulan=Rp500rbx30hari=Rp15Juta/bulan
    5. Kami berikan langsung 200ribu didepan untuk menambah semangat kerja anda
    6. Kirim nama lengkap anda & alamat Email anda MELALUI WEBSITE Kami, info dan petunjuk kerja selengkapnya kami kirim via Email >> http://lowonganterbaik2011.blogspot.com/

  2. Kok bisa sih pendapatannya kayak gitu…bukan apanya, cuma takut tertipu saja dong…terpulang pada para pembaca blog untuk menilai

  3. Hi there hun (^_~) miss u effi…. mwahaha. Xdala. Urm…sepa yg koe mlpas tue?? Kactaula…hehe

  4. misz_buzybody

    uiks jess, menda ko bwat tue. Ko pn 1 fent, ada girl lwa dlu ko brk…lma sda x jmpa ex mu…mac rndu ka??

  5. Sukati aku lah…bising jak kamu ni…yang sibuk pasal 2 napa…hehe…xdala gurau jak…nama pun joke jga kan…er..Jess…tia marah ka c Andy ko ckap mcam 2??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: